Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Spaghetti er en favoritt blant store og små. Tilsett blåskjell og du vil ha en delikatesse som kan serveres både til hverdags og fest.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg blåskjell blåskjell
  • 400 g g spaghetti spaghetti
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • parmesanost parmesanost
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjell og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.

  • Fres sjalottløk og hvitløk i smør til det er blankt i en kasserolle, og tilsett chili og blåskjell. 

  • Ha i hvitvin og la blandingen koke i 6-8 minutter.

  • Rist kasserollen forsiktig underveis slik at skjellene blandes. Kast skjell som ikke åpnes.

  • Tilsett kremfløte og persille, og la blandingen varmes opp. 

  • Ha spaghetti i en skål og hell blåskjell med saus over.

Server spaghetti med revet parmesanost og brød.

Tips: Hvitvin kan erstattes med syrlig eplejuice.