Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Breiflabb er kjent som havets biff fordi den er så fast og fin i kjøttet. Trikset for å få en perfekt breiflabb er å behandle den på svak varme og kort steketid.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • 1,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Potetmos

  • 500 g g potet potet
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 dl dl helmelk helmelk
  • 4 ss ss ost, revet ost, revet
  • salt og pepper salt og pepper

Saus

  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk egg egg
  • 2 ts ts maisennamel maisennamel
  • 2 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • tomat tomat
  • rødløk rødløk
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Skjær breiflabb i porsjonsstykker.

  • Dryss over salt og pepper, og legg stykkene i en smurt, ildfast form. 

Potetmos

  • Skrell potet, skjær i biter og kok møre i saltet vann, ca 20 minutter.

  • Hell ut kokevannet, mos potetene med en gaffel eller potetmoser, og rør inn smør og melk til en fyldig mos.

  • Rør inn revet ost, og smak til med salt og pepper. 

Saus

  • Riv skallet og press saften av sitron, og pisk egg.

  • Bland alt sammen med maisennamel og fiskekraft, og varm opp under omrøring til det blir en fyldig saus. 

  • Rør inn kremfløte, kok opp og smak til med salt og pepper.

  • Hell sausen over fisken og topp med et lag potetmos.

  • Sett formen midt i stekeovnen og bak til fisken er så vidt gjennomstekt og potetmosen er gyllen, ca. 15 minutter.

Server med en tomatsalat til. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.

Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.