Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Basilikumstekt breiflabb med safranrisotto er en smaksfull rett som passer til en hyggelig anledning. Dette er en eksklusiv oppskrift som er verd strevet.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • 2 stk stk olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Risotto

  • 100 g g reker, rå reker, rå
  • 0,25 ts ts safran safran
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 1 stk stk tomat tomat
  • 50 g g sjampinjong sjampinjong
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 1 ss ss sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 100 g g risottoris, (arborioris) risottoris, (arborioris)
  • 3 dl dl blåskjellkraft blåskjellkraft
  • 50 g g erter, frisk erter, frisk
  • 20 g g smør smør
  • 0,25 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss parmesanost parmesanost
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Hold breiflabbfileten hel, dryss med salt og pepper, og stek i olivenolje, smør og hakket basilikum.

  • Sett ned varmen, legg på lokk og stek videre til fileten så vidt er gjennomstekt.

  • Skjær fileten i serveringsstykker før servering.

Risotto

  • Ha safran i hvitvinen og la det få trekke litt.

  • Skjær tomat og sjampinjong i biter, og skjær vårløk i ringer.

  • Finhakk sjalottløk og surr myk i olivenolje.

  • Tilsett risottorisen og surr sammen i noen minutter.

  • Hell på hvitvinen, kok opp og kok inn all væske.

  • Ha i det meste av blåskjellkraften og kok til risen er mør, ca. 15 minutter. Spe med blåskjellkraft etter behov. Når risen er mør skal risottoen ha en litt løs grøtkonsistens. 

  • Stek de rå rekene forsiktig i litt olje og bland dem inn i risottoen sammen med tomat, sjampinjong og vårløk.

  • Rør inn erter og smør, og drypp litt olivenolje og saften av sitron over rett før servering.

Server breiflabb med risotto ved siden av, og med parmesan drysset over.

Tips: Om du ikke har rå reker kan du bruke kokte reker. De skal ikke stekes, men blandes rett i risottoen sammen med grønnsakene.