Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne fantastiske oppskriften serveres breiflabb med fennikelsalat, potetmos, Pernodsaus og rødbeter. Dette er en rett som vil imponere!

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Fennikelsalat

  • 2 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk

Potetmos

  • 500 g g potet potet
  • 2 dl dl melk melk
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 ss ss gressløk gressløk
  • salt og pepper salt og pepper

Saus

  • 0,5 stk stk løk løk
  • 3 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 3 ss ss Pernod Pernod
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 2 stk stk rødbete rødbete
  • smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær breiflabben i porsjonsstykker, dryss over salt og pepper og brun lett i olivenolje.

  • Etterstek den i stekeovnen til den er så vidt gjennomstekt, ca. 5 minutter.

Fennikelsalat

  • Skjær fennikel i tynne strimler og legg dem i isvann så de blir sprø. 

  • Ta dem opp av isvannet like før servering, og la vannet renne godt av eller tørk dem i en salatslynge.

  • Rør sammen saften av sitron, olivenolje og finhakkede urter, og vend fennikelen inn i dressingen.

Potetmos

  • Skrell potet, kok møre i usaltet vann og hell vannet av. 

  • Kok opp melk, matfløte og smør, tilsett poteter og mos godt sammen til en jevn mos.

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket gressløk.

Saus

  • Finhakk løk og surr i olivenolje til den er myk. 

  • Hell på Pernod og hvitvin, og kok inn til det halve. 

  • Tilsett fiskekraft og kremfløte, og kok sausen til den har fyldig konsistens.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skrell og skjær rødbete i terninger og vend dem i varmt smør.

  • Smak til med salt og pepper.

Server breiflabben med fennikelsalat, potetmos, Pernodsaus og rødbeter.