Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Imponer gjestene med breiflabb servert med rødvinssaus, stekt sopp grønnkålchips og bakt potet. Start med poteten siden den tar lengst tid.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • 1 ss ss smør smør
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Rødvinssaus

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss gressløk gressløk
  • 0,5 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 1 dl dl rødvin rødvin
  • 2 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Soppblanding

  • 200 g g sjampinjong sjampinjong
  • 200 g g aromasopp aromasopp
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • timian, frisk timian, frisk

Grønnkål

  • 200 g g grønnkål grønnkål
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • havsalt havsalt

Potet

  • 4 stk stk bakepotet bakepotet

Framgangsmåte

  • Stek breiflabbfilet hel i en blanding av smør og olivenolje til den får en gyllen brunfarge på begge sider.

  • Sett ned varmen og la den steke i ca. 3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på fileten.

  • Dryss salt og pepper på og skjær breiflabben i serveringsstykker.

Rødvinssaus

  • Finhakk sjalottløk, gressløk og timian.

  • Surr sjalottløk og timian i litt smør, og tilsett rødvin og fiskekraft. Kok inn til det halve.

  • Sil sausen og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.

Soppblanding

  • Del sjampinjong og aromasopp i passe store biter.

  • Finhakk sjalottløk og stek i olivenolje med sopp, og litt timian, salt og pepper.

Grønnkålchips

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Rens grønnkål for stilker og riv den i grove biter.

  • Ha det i en bolle, hell over rapsolje og bland godt.

  • Legg bakepapir på et stekebrett og fordel grønnkål utover.

  • Stek midt i stekeovnen til grønnkålen er tørr og sprø, ca. 15 minutter.

  • Dryss over litt havsalt.

Potet 

  • Sett stekeovnen på 225 °C. 

  • Bak potet dekket i aluminiumsfolie i stekeovnen i 50 minutter.

Server breiflabb med rødvinssaus, soppblandingen og bakt potet. Pynt gjerne med frisk timian.