Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Jambalaya er en kreolsk risrett som stammer fra Sørstatene. Retten består av spennende smaker fra både det spanske og franske kjøkken. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 stilk stilk selleri selleri
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 boks(er) boks(er) hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 4 dl dl fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 1 knivsodd knivsodd kajennepepper kajennepepper
  • 3 dl dl ris ris

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Skjær breiflabb i terninger på ca. 2 cm.

  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær stangselleri og paprika i biter. 

  • Fres løk, hvitløk, stangselleri og paprika i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.

  • Tilsett hakkede tomater og fres i 2-3 minutter til. 

  • Ha i fiskebuljong, salt, pepper og kajennepepper, og gi det et oppkok.

  • Rør inn fisketerninger og ris, og la trekke til fisk og ris er ferdig, ca. 5 minutter. 

  • Vend forsiktig inn reker rett før servering.

Server jambalaya med en frisk salat.