Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Selskap i helgen? Da passer denne oppskriften med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker i en paella utmerket. Et spansk festmåltid i all sin prakt. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • 20 stk stk blåskjell blåskjell
  • 8 stk stk kamskjell kamskjell
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk tomat tomat
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 dl dl ris, langkornet ris, langkornet
  • 6 dl dl vann vann
  • 100 g g bønner, grønne bønner, grønne
  • 100 g g erter, fryst erter, fryst
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 1 knivsodd knivsodd safran safran
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • sitronbåter sitronbåter

Framgangsmåte

  • Skjær breiflabb i terninger. 

  • Finhakk løk, hvitløk og persille.

  • Skjær paprika i strimler og tomat i terninger. 

  • Fres løk, hvitløk og persille i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.

  • Ha i ris, hell på vann og la det koke i 10-12 minutter. 

  • Tilsett blåskjell og la det koke i 3-4 minutter. Spe på med mer vann om nødvendig.

  • Ha i breiflabb, paprika, tomat, bønner, erter, paprikapulver, safran, salt og pepper, og la det småkoke til alt er mørt, ca. 5 minutter.

  • Tilsett kamskjell det siste minuttet av koketiden.

  • Vend forsiktig inn rekene rett før servering.

Server paella med sitronbåter.