Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne smaksrike fiskegryten innholder både blåskjell, breiflabb, sjøkreps og reker, og du trenger bare servere brød til. På spansk heter denne retten Zarzuela. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 30 stk stk blåskjell blåskjell
  • 600 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • 6 stk stk sjøkreps, kokt sjøkreps, kokt
  • 12 stk stk reker, med skall reker, med skall
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 3 dl dl vann vann
  • 1 dl dl hasselnøtter hasselnøtter
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 ts ts anisfrø anisfrø
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Skjær breiflabb i porsjonsstykker og rens sjøkreps.

  • Grovhakk løk, finhakk chili og surr i olivenolje på middels varme til løken er myk, ca. 5 minutter.

  • Tilsett hermetiske tomater og la alt surre 1-2 minutter.

  • Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.

  • Legg blåskjell og breiflabb i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. 

  • Smak til med salt og pepper. 

  • Legg rekene i suppen.

  • Rist hasselnøtter lett på en tørr stekepanne, og knus fint i en morter eller hurtigmikser med hvitløk, anisfrø og persille.

  • Tilsett litt vann sammen med blandingen, slik at det blir en puré.

  • Rør blandingen forsiktig i retten og smak til med salt og pepper om nødvendig.

Server gryten med brød til.