Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ramen kan varieres i det uendelige. Her har vi en spicy variant med breiflabb, spisskål, vårløk og chili. Start med nudlene, de tar lengst tid. 

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • 1 ss ss maisennamel maisennamel
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje

Nudler

  • 12 g g natron natron
  • 1 dl dl vann, varmt vann, varmt
  • 1 dl dl vann, kaldt vann, kaldt
  • 400 g g hvetemel hvetemel

Suppe

  • 1 l l vann vann
  • 20 g g kombu kombu
  • 4 stk stk shiitake, tørket shiitake, tørket
  • 30 g g bonitoflak bonitoflak
  • 2 ss ss soyasaus soyasaus
  • 30 g g chili garlic paste chili garlic paste
  • 2 ss ss maisennamel maisennamel
  • 4 ss ss vann vann

Tilbehør

  • 0,5 stk stk spisskål spisskål
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • sesamolje sesamolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 120 °C.

  • Skjær breiflabb i tynne skiver og dryss lett med maisennamel over.

  • Stek breiflabben i rapsolje i 1 minutt på hver side, og sett til side.

Nudler

  • Dryss natron utover et bakepapir og bak i stekeovnen i 1 time.

  • Bland bakt natron med varmt vann til det er løst opp, tilsett kaldt vann og deretter mel.

  • Jobb deigen sammen til en knudrete deig og kna i 5 minutter.

  • Pakk deigen i plast og la den hvile på benken i 20 minutter.

  • Kna den i 5 minutter til, pakk i plast igjen og la den hvile 1 time i kjøleskapet.

  • Ta ut deigen og del den i 4 like store deler.

  • Rull hver porsjon på en pastamaskin. Begynn på bredeste tykkelse og jobb den inn, en etter en, til du når tykkelse 2.  

  • Skjær tynne nudler for hånd eller kjør igjennom pastakutteren som følger med pastarullen. Bruk godt med mel for å holde nudlene adskilt.

  • Kok nudlene i 2 minutter og 15 sekunder i usaltet vann.

  • Skyll nudlene i kaldt vann mens du rører godt rundt.

  • Dypp nudlene ett par sekunder i det kokende vannet igjen, før de plasseres i bollen.

Suppe

  • Ha vann, kombu og shiitake i en kasserolle og varm opp til 60 °C. La det trekke i 1 time på denne temperaturen og sil vannet slik at du sitter igjen med kraften.

  • Varm opp kraften til 95 °C,  tilsett bonitoflak og la det trekke i 1 minutt. Sil til du har en klar kraft.

  • Tilsett soyasaus og chili garlic paste.

  • Bland maisennamel med kaldt vann, rør godt sammen og hell over i den kokende suppen under konstant pisking.

Tilbehør

  • Kutt spisskål i strimler og kok i 2 minutter.

  • Finhakk chili og kutt vårløk i tynne skiver.

Legg nudler, spisskål og breiflabb i bunn av en suppeskål. Hell kokende suppe over og topp med vårløk og chili. Drypp litt sesamolje over.

Tips: Les mer her om hvor du kan få tak i ingrediensene. Lag gjerne større porsjoner med nudler og frys dem. Nudler i fryst tilstand skal kokes i 2 minutter og 30 sekunder.