Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Tapas er kanskje mest kjent som små munnfuller, men kan også serveres som små retter. Et spyd med fisk og grønnsaker er et godt alternativ til en slik rett.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • 8 stk stk potet, liten type potet, liten type
  • 0,5 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 8 stk stk trespyd trespyd

Marinade

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 1,5 dl dl sitronsaft sitronsaft
  • 0,75 dl dl olivenolje olivenolje

Raita

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 dl dl matyoghurt matyoghurt
  • 1 ts ts koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 knivsodd knivsodd spisskummen, malt spisskummen, malt
  • salt salt
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Framgangsmåte

  • Kok potetene så de er nesten møre.

  • Skjær fisk, potet, squash og paprika i like store biter.

Marinade

  • Finhakk hvitløk, chili og koriander, og bland sammen ingrediensene til marinaden.

  • Legg fisk, potet og grønnsaker i marinaden og la ligge i et par timer.

  • Træ fisk, potet og grønnsaker på spyd.

  • Stek spydene i stekepanne til fisken er ferdig, ca. 2 minutter.

Raita

  • Del agurk på langs og skrap ut kjernene.

  • Riv den grovt og la den renne litt av seg.

  • Bland agurk med matyoghurt, hakket koriander, finhakket hvitløk og spisskummen.

  • Smak til med salt og pepper.

Server spyd med raita ved siden av.