Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Breiflabb, også kalt marulk, er ofte å finne på menyen hos restauranter. Stekt breiflabb kan serveres med mange gode sauser og passer utmerket når du skal invitere gjester.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg breiflabbkoteletter breiflabbkoteletter
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt salt
  • peppermix peppermix

Saus

  • 300 g g klementin klementin
  • 1,5 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 1,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 2 ss ss Grand Marnier likør Grand Marnier likør
  • 60 g g smør smør
  • 2 ss ss klementinskall klementinskall

Tilbehør

  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • smør smør
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Stek breiflabbkotelettene i en blanding av smør og olivenolje i ca. 1 minutter på hver side på god varme.

  • Sett ned varmen og la fisken ettersteke i noen minutter til den er gjennomstekt.

  • Dryss salt og peppermix over.

Saus

  • Kok klementin og fiskekraft til en mos, og kok deretter blandingen inn til det halve.

  • Tilsett kremfløte og Grand marnier, og kok inn til det halve. 

  • Rør inn smør, litt om gangen. 

  • Tilsett revet klemetinskall rett før servering.

Salat

  • Finhakk sjalottløk og surr i smør til den blir myk.

  • Tilsett blader av hjertesalat og vend den inn så de faller sammen.

Server breiflabb med sitrussaus, salat og kokte poteter.

Tips: Andre typer sitrusfrukt kan også brukes.