Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt brosme penslet med rød pesto og surret med serranoskinke. Dette er lag på lag med nytelse og et spennende møte mellom delikate råvarer. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg brosme, ryggfilet brosme, ryggfilet
  • 100 g g pesto, rød pesto, rød
  • 4 skiver skive serranoskinke serranoskinke

Potetpuré

  • 400 g g potet, melet type potet, melet type
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 dl dl melk melk
  • salt og pepper salt og pepper

Grønnsaksstuing

  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 2 ss ss olje olje
  • 0,5 dl dl balsamicoeddik balsamicoeddik
  • 1 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær brosmefilet i serveringsstykker og smør et tynt lag pesto på stykkene.

  • Surr serranoskinke rundt hvert fiskestykke og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Stekes i ca. 12-15 minutter.

Potetpuré

  • Skrell potet og kok sammen med hvitløk til alt er mørt. 

  • Hell av vann, mos potet og hvitløk, tilsett eggeplomme og rør godt. 

  • Spe med olivenolje og tilsett melken litt om gangen, til en jevn puré.

  • Smak til med salt og pepper.

Grønnsaksstuing

  • Skjær grønnsakene i små terninger og stek dem lett i olje i en stekepanne. 

  • Tilsett balsamicoeddik, rør inn smøret og smak til med salt og pepper.

Server brosmen på en seng av grønnsaker med potetpuré ved siden av.