Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Janssons fristelse tilhører julens klassikere. Prøv denne oppskriften med gravlaks i stedet for ansjos. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 12 skiver skive gravlaks gravlaks
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 kg kg potet potet
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 dl dl melk melk
  • 2 ss ss griljermel griljermel
  • smør smør

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær løk i tynne skiver og fres i smør til den får en myk konsistens.

  • Skrell og skjær potet i tynne strimler.

  • Ha skivet gravlaks, løk og potet lagvis i en smurt, ildfast form, og fordel små klatter med smør over.

  • Bland kremfløte og melk, og hell over formen.

  • Dryss griljermel på toppen og stek midt i stekeovnen i ca. 45 minutter.

Server Janssons fristelse med gravlaks etter den har fått stått og svellet litt.