Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gravlaks er en klassiker på koldtbordet. Får du tak i tykkere stykker er den utmerket også på grillen. Tilbehøret er imidlertid det samme, en hjemmelaget potetsalat.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g gravlaks gravlaks

Potetsalat

  • 500 g g nypotet nypotet
  • 150 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • 150 g g voksbønner voksbønner
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 8 stk stk ansjosfilet ansjosfilet
  • 1 ss ss sennep, grov sennep, grov
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær gravlaksen i serveringsstykker.

  • Grill gravlaksen med skinnsiden ned i 2-3 minutter til skinnet er sprøtt og brunt. Den skal ikke snus.

Potetsalat

  • Kok potet, aspargesbønner og voksbønner møre hver for seg, sil av kokevannet og avkjøl.

  • Skjær potet i tykke skiver, del bønner i to og skjær rødløk i tynne ringer.

  • Legg potet, bønner og rødløk lagvis i en bolle.

  • La ansjosfiletene renne godt av seg, finhakk dem og bland med sennep, sitronsaft og olivenolje. 

  • Smak blandingen til med salt og pepper, og hell den over potetsalaten. 

Server nygrillet gravlaks med potetsalat.