Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne pastaretten med hjerteskjell og tomater er en lett og frisk rett. Hvis du ikke har hjerteskjell kan du bruke annen tilgjengelig sjømat.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg hjerteskjell hjerteskjell
  • 250 g g pasta, fersk pasta, fersk
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 stk stk tomat tomat
  • 2 ts ts salvie, tørket salvie, tørket
  • 3 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • La hjerteskjell ligge i kaldt vann i 15-20 minutter, skrubb og skyll dem godt, spesielt for sand.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i biter.

  • Surr sjalottløk og hvitløk i olivenolje, tilsett hjerteskjell, legg på lokk og kok til skjellene åpner seg, ca. 2 minutter. 

  • Ha tomat, salvie og finhakket basilikum i gryten sammen med hjerteskjell når de har åpnet seg.

  • Sil vannet av pastaen, rør inn litt olivenolje og bland med hjerteskjellene.

  • Smak til med salt og pepper.

Server pastaen nylaget.