Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Norsk hummer av førsteklasses kvalitet lar seg lett kombinere med asiatiske smaker. Denne oppskriften vil gi en smaksopplevelse man sent vil glemme.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg hummer, kokt hummer, kokt

Glasering

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 5 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 dl dl gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 50 g g ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 4 stk stk lime lime
  • 3 ss ss sukker, brunt sukker, brunt
  • 3 ss ss ketchup ketchup
  • 6,5 dl dl kecap manis kecap manis
  • 2 dl dl soyasaus soyasaus

Ris

  • 4 pors pors ris ris
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 1 dl dl rapsolje rapsolje
  • 2 stk stk egg egg
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.

  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.

  • Rens hummerkjøttet fra skallet. 

Glasering

  • Finhakk hvitløk, vårløk og gressløk, og riv ingefær.

  • Riv skallet og press saften av lime. 

  • Ha alle ingrediensene til glaseringen i en kasserolle og la det småkoke i ca. 25 minutter, på lav varme til det tykner.

  • Bland inn hummerkjøttet rett før servering.

Ris

  • Kok ris etter anvisning på pakken.

  • Finhakk gulrot og løk.

  • Ha rapsolje i en kasserolle, eller en wokpanne hvis du har, og fres gulrot og løk i 2 minutter til dem er gylne.

  • Ha i risen og la det steke i 5 minutter.

  • Rør inn egg slik at det blandes godt med risen og grønnsakene, og stek videre i 2 minutter under omrøring.

Server glasert hummer med stekt ris.