Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gi hummeren et løft med urtesmør av basilikum, hvitløk og fennikel. En fryd for smaksløkene og sannsynligvis en ny favoritt i hjemmet.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk hummer, kokt hummer, kokt
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 0,5 dl dl basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 200 g g smør smør
  • 1 stk stk eggehvite eggehvite
  • 1 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • brød brød
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

  • Knus klørne med baksiden av en kniv.

  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, fennikel og basilikum, og press saften fra sitron.

  • Bland det sammen med romtemperert smør, eggehvite og pepper. Bruk gjerne en stavmikser.

  • Fordel urtesmøret over halekjøttet på hummeren og legg den på et stekebrett med skallet ned.

  • Grill hummeren i stekeovnen i 7 minutter.

Serveres med salat og brød.