Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Hummer er en råvare som er så god at den bør utnyttes til det fulle. Prøv denne oppskriften på hummerolje basert på hummerskall, og bruk som smakstilsetning i ulike retter.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg hummerskall hummerskall
  • 0,5 l l rapsolje rapsolje

Framgangsmåte

  • Legg hummerskallet i et kjøkkenhåndkle og bruk baksiden av en kniv til å knuse skallet til mindre biter.

  • Ha skallet i en kasserolle med rapsolje og varm opp. Pass på at oljen ikke blir for varm eller koker, da blir den bitter.

  • La hummeroljen trekke i ca. 1 time.

Tips: Hummerolje passer som smakstilsetning i ulike fiske- og skalldyrretter. Prøv det i supper, sauser, ris, risotto og pasta.