Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Hummersalat med mynte og lime passer perfekt som en forrett eller som en del av et fristende tapasbord. Imponer gjestene med denne smakfulle oppskriften.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk hummer, kokt hummer, kokt
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl mynte, frisk mynte, frisk
  • 1 stk stk lime lime
  • 3 dl dl gresk yoghurt gresk yoghurt
  • sukker sukker
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • baguette baguette

Framgangsmåte

  • Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.

  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.

  • Rens hummerkjøttet fra skallet. 

  • Finhakk hummerkjøttet, hvitløk og mynte.

  • Riv skallet og press saften av lime.

  • Bland hvitløk og mynte sammen med gresk yoghurt.

  • Smak til med limeskall, limesaft, sukker, salt og pepper.

  • Vend inn hummerkjøttet.

Server hummersalaten på skivet baguette og pynt gjerne med mynteblader.