Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Pastaretten løftes til nye høyder med hummer i bechamelsaus, tradisjonelt kjent som hvit saus. Retten i seg selv er eksklusiv, men oppskriften er overraskende enkel å lage. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk hummer, kokt hummer, kokt
  • 4 pors pors pasta pasta

Hvit saus

  • 6 dl dl melk melk
  • 6 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 stk stk pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 60 g g smør smør
  • 60 g g hvetemel hvetemel

Tilbehør

  • basilikum, frisk basilikum, frisk
  • lime lime

Framgangsmåte

  • Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.

  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.

  • Rens hummerkjøttet fra skallet. 

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

Hvit saus

  • Kok opp melk og fiskekraft i en kasserolle, sammen med persille, pepper og laurbærblad. Sett melkeblandingen til side. 

  • Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.

  • Spe på med melkeblandingen, litt om gangen.

  • La sausen småkoke i ca. 20 minutter på lav varme.

  • Ta ut laurbærblad, og vend inn hummerkjøtt og pasta i sausen rett før servering.

Server pastaen med finhakket basilikum og limesaft dryppet over.