Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv denne klassiske fiskesuppen på en kald høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g hysefilet hysefilet
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 l l fiskekraft fiskekraft
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 0,5 ts ts karri karri
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt salt
  • gressløk, frisk gressløk, frisk

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i terninger og halvparten av gulrot i tynne strimler.

  • Skjær sellerirot, persillerot og resten av gulrot i små terninger.

  • Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.

  • Tilsett grønnsaksterningene og kok suppen i ca. 15 minutter.

  • Ta grønnsakene ut av suppen.

  • Press saft av sitron og rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme og kremfløte.

  • Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.

  • Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.

  • Smak til med salt.

Server suppen med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.