Klassisk fiskesuppe

Prøv denne klassiske fiskesuppen på en kald høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.
Ingredienser
- 200 g hysefilet
- 2 stk gulrot
- 1 skive sellerirot
- 1 stk persillerot
- 1 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 1 l fiskekraft
- 0,5 stk sitron
- 0,5 ts karri
- 0,25 ts kajennepepper
- 2 stk eggeplomme
- 1 dl kremfløte
- salt
- gressløk, frisk
Tilbehør
- brød
Framgangsmåte
Skjær fisken i terninger og halvparten av gulrot i tynne strimler.
Skjær sellerirot, persillerot og resten av gulrot i små terninger.
Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.
Tilsett grønnsaksterningene og kok suppen i ca. 15 minutter.
Ta grønnsakene ut av suppen.
Press saft av sitron og rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme og kremfløte.
Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.
Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
Smak til med salt.
Server suppen med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.