Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne paien med røykt kolje er god nystekt, men kan også avkjøles før den spises. Oppskriften er rask, det er bare stekingen som tar litt tid. Den bruker du til å lage råkost som tilbehør.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g røykt kolje røykt kolje
  • 1 pakke pakke paideig paideig
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • 6 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 3 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 3 stk stk egg egg
  • 1 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 75 g g ost, revet ost, revet
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

råkost

  • 3 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk appelsin appelsin

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær roykt kolje i små terninger.

  • Kjevle ut paideig og kle en paiform på ca. 24 cm i diameter. 

  • Klem godt inntil kantene, prikk bunnen med en gaffel og sett formen i kjøleskapet. 

  • Skjær vårløk i tynne skiver og del cherrytomatene i to. 

  • Pisk sammen crème fraîche, egg, dijonsennep og pepper.

  • Legg kolje i paiformen, fordel vårløk og ost over, og legg på cherrytomatene.

  • Hell eggblandingen over og stek paien i stekeovnen i ca. 35 minutter. 

Råkost

  • Riv gulrot grovt, press appelsinsaft over og bland godt sammen.

Server paien med råkost ved siden av.