Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Røykt kolje, også kalt hyse, er en god klassiker. Og sammen med gode, norske rotgrønnsaker er dette er en velsmakende og næringsrik hverdagsmiddag.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg røykt kolje røykt kolje
  • 4 dl dl vann vann

Grønnsaksstuing

  • 200 g g gulrot gulrot
  • 150 g g kålrot kålrot
  • 50 g g sellerirot sellerirot
  • 1 stk stk purre purre
  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 4 ss ss hvetemel hvetemel
  • 3 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1 dl dl melk melk
  • salt salt
  • pepper, hvit pepper, hvit
  • muskat muskat

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Kok opp vann i en vid kasserolle og legg i fiskestykkene.

  • Legg på lokk og la fisken trekke 10-12 minutter, avhengig av størrelsen på stykkene.

Grønnsaksstuing

  • Skjær grønnsakene i biter og kok passe møre i lettsaltet vann.

  • Varm margarin i en kasserolle, rør inn mel og la det surre i et par minutter.

  • Spe med grønnsaksbuljong til en tykk saus.

  • Spe med melk, og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.

  • Ha i mer melk eller grønnsaksbuljong dersom sausen blir for tykk.

  • Smak til med salt, hvit pepper og muskat.

  • Ha grønnsaksterningene i sausen og la de bli varme.

Server røykt kolje med grønnsaksstuing og kokte poteter.