Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fiskepudding passer fint i en travel hverdag siden du kan kjøpe den ferdig på butikken. Stek den på stekepannen og server med sesongens grønnsaker. Enklere blir det ikke!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg fiskepudding fiskepudding
  • smør smør

Soppsaus

  • 100 g g sjampinjong sjampinjong
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 3 dl dl melk melk
  • salt og pepper salt og pepper

Grønnsaker

  • 4 stk stk potet potet
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 1 stk stk sellerirot sellerirot

Framgangsmåte

  • Skjær fiskepuddingen i skiver.

  • Varm smør i en stekepanne på middels varme, og stek skivene på begge sider. Når de er gyllen og brun i kantene er de ferdige.

Soppsaus

  • Grovhakk sopp og sjalottløk, og surr i smør i 2-3 minutter uten at det blir brunt.

  • Rør inn hvetemel og spe med melk.

  • La sausen småkoke i 5-10 minutter, til den tykner.

  • Smak den til med salt og pepper, og hold den varm. 

Grønnsaker

  • Rens og skjær grønnsakene i terninger. 

  • Kok dem passe møre i lettsaltet vann.

Server fiskepuddingen med soppsaus og grønnsaker ved siden av.