Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt hyse i kombinasjon med en klassisk paprikastuing. Denne retten kan serveres både med pasta og poteter etter lyst og humør.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g hysefilet, uten skinn og bein hysefilet, uten skinn og bein
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • rapsolje rapsolje

Piperonata

  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 2 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 6 stk stk tomat tomat
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 0,5 ts ts sukker sukker
  • 5 blad blad basilikum, frisk basilikum, frisk

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær hysefileten i serveringsstykker.

  • Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paprikapulver, og vend fiskestykkene i blandingen.

  • Stek fisken i rapsolje i ca. 2 minutter på hver side.

Piperonata

  • Skjær løk i skiver, finhakk hvitløk og skjær paprika i strimler.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i skiver. 

  • Surr løk i en kasserolle med olivenolje og tilsett hvitløk.

  • Ha paprika sammen med løken, legg på lokk og la det surre forsiktig.

  • Tilsett tomat, salt, pepper, sukker og basilikumblader, og kok til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.

Server stekt hyse med piperonata og kokte poteter.