Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det passer perfekt med dampede grønne asparges til isgaltens hvite, lekre fiskekjøtt. Denne oppskriften er rask og lettvint, men egner seg godt til søndagsmiddagen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk isgaltfilet isgaltfilet
  • 16 stk stk asparges asparges
  • salt og pepper salt og pepper

Basilikumvinaigrette

  • 1 bunt bunt basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 ss ss sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 ts ts hvitløk hvitløk
  • 2 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss rødvinseddik rødvinseddik
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Fjern skinnet fra isgaltfiletene, og dryss med salt og pepper. 

  • Bruk en fiskekjele og damp isgalten på rist i ca. 5 minutter.

  • Kok asparges i saltet vann i ca. 4 minutter.

Basilikumvinaigrette

  • Grovhakk basilikum, og finhakk sjalottløk og hvitløk.

  • Rør sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Ha basilikum i til slutt.

  • Smak til vinaigretten med salt og pepper, og vend inn asparges.

Server dampet isgalt med asparges og potet.