Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Råkost trenger ikke lages av gulrøtter, og i denne oppskriften lager du den av fennikel, stangselleri og tomat. Dette er friskt tilbehør til stekt isgalt.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk isgaltfilet isgaltfilet
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Potetaïoli

  • 2 stk stk potet potet
  • 6 ss ss aïoli aïoli
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk

råkost

  • 1 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 2 stilk stilk selleri selleri
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Pensle fisken med olje på skinnsiden, og dryss salt og pepper over.

  • Grill isgaltfiletene i grillpanne til de får grillmerker, ca. 3 minutter på hver side.

Potetaïoli

  • Skrell og kok potet møre i usaltet vann. 

  • Hell av kokevannet og la potetene dampe fra. 

  • Mos potet sammen med aïolien til en jevn puré og rør inn hakket gressløk.

Råkost

  • Skjær fennikel i tynne skiver, høvle stangselleri i lange remser med potetskreller og finhakk gressløk.

  • Del tomat, fjern kjernene og del tomatkjøttet i terninger.

  • Bland ingrediensene til råkosten og smak til med salt og pepper.

Server isgalt med potetaïoli og råkost.