Isgalt med råkost og potetaïoli

Råkost trenger ikke lages av gulrøtter, og i denne oppskriften lager du den av fennikel, stangselleri og tomat. Dette er friskt tilbehør til stekt isgalt.
Ingredienser
- 4 stk isgaltfilet
- olivenolje
- salt og pepper
Potetaïoli
- 2 stk potet
- 6 ss aïoli
- 1 ss gressløk, frisk
råkost
- 1 stk fennikel, frisk
- 2 stilk selleri
- 2 ss gressløk, frisk
- 2 stk tomat
- 2 ss olivenolje
- 1 ts sitronsaft
- salt og pepper
Framgangsmåte
Pensle fisken med olje på skinnsiden, og dryss salt og pepper over.
Grill isgaltfiletene i grillpanne til de får grillmerker, ca. 3 minutter på hver side.
Potetaïoli
Skrell og kok potet møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og la potetene dampe fra.
Mos potet sammen med aïolien til en jevn puré og rør inn hakket gressløk.
Råkost
Skjær fennikel i tynne skiver, høvle stangselleri i lange remser med potetskreller og finhakk gressløk.
Del tomat, fjern kjernene og del tomatkjøttet i terninger.
Bland ingrediensene til råkosten og smak til med salt og pepper.
Server isgalt med potetaïoli og råkost.