Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften viser deg hvordan du kan servere pasta på en helt ny og eksklusiv måte. Her panerer du isgalt og serverer med kremet pasta og kantarellstuing. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk isgaltfilet isgaltfilet
  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 100 g g griljermel griljermel
  • salt og pepper salt og pepper
  • solsikkeolje solsikkeolje

Pasta

  • 400 g g pasta pasta
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • 1 ts ts hvitløk hvitløk
  • 4 ss ss bacon bacon
  • 1 ss ss parmesanost parmesanost
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk

Kantarellstuing

  • 300 g g kantareller kantareller
  • 2 ss ss smør, usaltet smør, usaltet
  • 1 ss ss sjalottløk sjalottløk
  • 1 ts ts hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts estragon, frisk estragon, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Fjern skinn fra isgaltfiletene.

  • Pisk sammen eggeplomme og pensle isgalten på den ene siden.

  • Legg den penslede siden ned i griljermel.

  • Dryss litt salt og pepper over, og stek isgalten gyllen i solsikkeolje i ca. 2 minutter på hver side.

Pasta

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Bland sammen kremfløte, crème fraîche og finhakket hvitløk, og kok dette inn litt.

  • Skjær bacon i terninger og stek dem.

  • Vend ferdigkokt pasta, stekt bacon og revet parmesan inn i sausen.

  • Dryss over finhakket persille.

Kantarellstuing

  • Surr kantareller i smør med finhakket sjalottløk og hvitløk, og grovhakket estragon.

  • Smak til med salt og pepper.

Server panert isgalt med kremet pasta og kantarellstuing.