Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften får den deilige isgalten lekkert følge: Risotto laget med det fargerike, smakfulle og eksklusive krydderet safran. Dette er retten når du skal glede noen!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk isgaltfilet isgaltfilet
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Safranrisotto

  • 200 g g erter, fryst erter, fryst
  • 2 dl dl risottoris, (arborioris) risottoris, (arborioris)
  • 1 ss ss smør, usaltet smør, usaltet
  • 1 knivsodd knivsodd safran safran
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 3 dl dl vann vann
  • 2 dl dl kyllingbuljong kyllingbuljong
  • 2 ss ss parmesanost parmesanost
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Fjern skinn og bein fra isgaltfiletene og pensle med olivenolje.

  • Stek i tørr stekepanne i ca. 2 minutter på hver side, og dryss salt og pepper over.

Safranrisotto

  • Kok erter til de er gjennomvarme.

  • Surr ris i smør og safran. 

  • Tilsett hvitvin og la koke inn.

  • Kok sammen vann og kyllingbuljong, og hell over risen, litt om gangen. 

  • Tilsett mer kyllingbuljong etterhvert som den koker inn, og kok til risen er mør.

  • Rør inn kokte erter og revet parmesanost.

  • Smak til med salt og pepper.

Server stekt isgalt med safranrisotto.