Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bruschetta er stekte brødskiver smurt med hvitløk og olje. De kan toppes med nesten hva som helst, og det er kun fantasien som setter grenser. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 1 ss ss pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 ss ss pepper, hel hvit pepper, hel hvit
  • 1 ss ss rosépepper rosépepper
  • 2 ts ts salt salt

Bruschetta

  • 1 stk stk baguette baguette
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • olivenolje olivenolje

Tomatconcassé

  • 6 stk stk tomat tomat
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 potte potte basilikum, frisk basilikum, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Knus pepperkornene i en morter og kast de harde skallene.

  • Bland pepper og salt, og dryss over fiskefiletene.

  • Stek i stekeovnen i ca. 6 minutter, ta dem ut og del i passe stykker.

Bruschetta

  • Skjær baguette litt på skrå slik at du får like store brede skiver.

  • Riv hvitløk og bland med olivenolje.

  • Pensle baguetteskivene med oljen og legg dem på et stekebrett.

  • Stek i stekeovnen til de har fått litt farge, ca. 4 minutter.

Tomatconcassé

  • Skjær et kryss på toppen av hver tomat og legg i kokende vann.

  • Kok til skinnet begynner å løsne, ha dem over i isvann og fjern skinnet.

  • Del i to, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Finhakk hvitløk, snitt basilikum og bland med tomatterningene.

  • Smak til med salt og pepper.

Fordel tomatconcassé over bruschettaene og legg over et stykke fisk. Pynt med basilikumblader.

Tips: Du kan også toppe bruschetta med andre typer fisk, som for eksempel torsk eller sei.