Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fritert fisk med en god dipp passer godt både som forrett og som tapas. Her er en oppskrift med fritert ishavsrøye som serveres med rødbetesalat og sitronbåter.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 dl dl hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper
  • 3 dl dl griljermel griljermel
  • olje olje

Rødbetesalat

  • 200 g g rødbete rødbete
  • 30 g g kapers kapers
  • 0,5 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss majones majones
  • 2 ss ss yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Tilbehør

  • sitronbåter sitronbåter

Framgangsmåte

  • Skyll ishavsrøyefileten i kaldt vann, tørk med tørkepapir og skjær i stykker på ca. 5 cm.

  • Pisk egg lett sammen i en skål, og bland sammen hvetemel, salt og pepper på en tallerken.

  • Vend fiskestykkene først i melblandingen, deretter i pisket egg og til slutt i griljermel.

  • Varm opp olje til 180 °C, bruk gjerne frityrkoker, og friter fiskestykkene gylne, ca. 2 minutter.

  • Ta stykkene ut og legg dem på tørkepapir.

Rødbetesalat

  • Kok rødbeter møre, skrell dem og riv grovt på et rivjern.

  • Grovhakk kapers og hvitløk.

  • Rør sammen majones og yoghurt, og smak til med salt og pepper.

  • Tilsett rødbeter, kapers og hvitløk i dressingen og bland forsiktig sammen.

Server fritert ishavsrøye med rødbetesalat og sitronbåter.

Tips: Dersom du ikke har termometer så kan du se om oljen er varm nok med å putte skaftet av en tresleiv ned i oljen. Om det bruser rundt den er oljen varm nok.