Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Helgrillet ishavsrøye er smakfull i seg selv, men i denne oppskriften får den en ekstra god smak med urteolje. Som tilbehør passer en hjemmelaget salsa perfekt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,2 kg kg ishavsrøye, hel ishavsrøye, hel
  • grillfolie grillfolie

Urteolje

  • 2 dl dl bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 2 dl dl basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 dl dl dill dill
  • 2 dl dl olje olje

Tomat- og fennikelsalsa

  • 4 stk stk tomat tomat
  • 0,5 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 20 g g oliven, sort oliven, sort
  • 3 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 0,5 dl dl olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 0,5 dl dl sitronsaft sitronsaft
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Tilbehør

  • brød brød
  • grillfolie grillfolie
  • 3 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk

Framgangsmåte

  • Fjern hodet og sporen av fisken.

  • Skyll fisken i kaldt vann og tørk den godt med tørkepapir.

Urteolje

  • Kjør urter og olje i en blender til en jevn urteolje.

  • Brett et ark grillfolie dobbelt, legg fisken på folien og pensle med urteoljen.

  • Pakk sammen folien, legg den på grillen og legg på lokk.

  • La fisken ligge til den er ferdig, ca. 15 minutter.

  • Ta fisken av grillen og la den hvile i 4 minutter.

Tomat- og fennikelsalsa

  • Skjær tomat i små terninger og fennikel i tynne strimler.

  • Finhakk persille, oliven og basilikum.

  • Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og smak den til med salt og pepper.

Server grillet ishavsrøye med tomat- og fennikelsalsa og brød ved siden av.