Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ingenting varmer som en gryte med ishavsrøye, blåskjell og reker. I denne oppskriften bruker du fiskekraft, men det er ingenting i veien for å bruke fiskebuljong.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 20 stk stk blåskjell blåskjell
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 2 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 5 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 2,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 l l fiskekraft fiskekraft
  • salt salt

Aïoli

  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 5 dl dl olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.

  • Skjær filetene i ca. 3 cm store biter.

  • Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær vårløk i biter.

  • Skjær gulrot og fennikel i strimler.

  • Surr alle grønnsakene i olivenolje til løken er myk.

  • Tilsett tomatpuré og surr videre 2-3 minutter.

  • Hell i hvitvin og kok inn til det halve.

  • Ha i fiskekraft og kok noen minutter.

  • Tilsett blåskjellene og kok til de åpner seg, ca. 2 minutter.

  • Smak til med salt.

  • Ha fisken i gryten, og la trekke til den er ferdig, ca. 3 minutter.

  • Tilsett rekene i gryten rett før servering.

Aïoli

  • Press hvitløk og rør sammen med eggeplomme og sitronsaft.

  • Bruk hurtigmikser eller stavmikser og spe med olje, litt om gangen, til aïolien tykner. Tilsett et par dråper kaldt vann og pisk videre om den begynner å skille seg.

  • Smak til med salt og pepper.

Server gryten med aïoli og brød ved siden av.