Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Helgrillet fisk er deilig sommermat, og enkelt når du skal grille til mange. I denne oppskriften fyller du ishavsrøye med urter, som du gjerne kan bytte etter smak. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk ishavsrøye, hel ishavsrøye, hel
  • 4 stk stk gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1,5 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Risotto

  • 4 pors pors byggris byggris
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss matfløte matfløte
  • 2 ss ss parmesanost parmesanost
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk tomat tomat
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Skyll og tørk ishavsrøyen, skjær av hodet og finner, men la sporen sitte på. 

  • Skjær 2-3 skråsnitt over ryggen, dryss salt og pepper i snittene og inni ishavsrøyen.

  • Finhakk og bland urter, og fyll dem i buken på ishavsrøyen.

  • Pensle skinnet med olje og legg ishavsrøyen i en dobbel grillrist. 

  • Grill i ca. 5-6 minutter på hver side, men pass på at den ikke blir brent.

Risotto

  • Kok byggris etter anvisning på pakken. 

  • Rør inn smør, matfløte, revet parmesanost og finhakket persille. Smak til med salt og pepper.

  • Del tomat i to, skrap ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Dryss tomtterningene over risottoen.

Server grillet ishavsrøye med risotto og salat.