Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på stekt ishavsrøye med en fantastisk hjemmelaget rekesaus. Sausen lages på rekeskall, og som tilbehør serverer du kokte poteter og brokkolini.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 500 g g reker, med skall reker, med skall
  • salt og pepper salt og pepper
  • smør smør

Saus

  • 2 ss ss olje olje
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 dl dl vann vann
  • 5 stk stk pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 bunt bunt persille, frisk persille, frisk
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • kajennepepper kajennepepper
  • salt salt

Tilbehør

  • potet potet
  • brokkolini brokkolini

Framgangsmåte

  • Fjern bein fra filetene og skrap skinnet godt.

  • Skyll filetene i kaldt vann og tørk dem godt med tørkepapir.

  • Dryss salt og pepper på kjøttsiden av filetene og la ligge i ca. 5 minutter.

  • Stek filetene med skinnsiden ned i smør til det er brunt og sprøtt, ca. 3 minutter.

  • Snu filetene og stek i 2 minutt på den andre siden.

Saus

  • Rens reker og surr rekeskallet i olje til det dufter kraftig.

  • Tilsett hvitvin, vann og pepperkorn, og finhakket persille. 

  • La kraften småkoke uten lokk i ca. 20 minutter.

  • Sil kraften og kok den inn til det halve.

  • Tilsett kremfløte og kok sausen inn til det halve igjen.

  • Smak sausen til med kajennepepper og salt.

  • Varm rekene i sausen like før servering.

Server ishavsrøye med rekesaus, kokte poteter og brokkolini ved siden av.