Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Inspirert av asiatisk matkultur lager vi soyamarinert ishavsrøye med agurksalat. Soyasausen vil delvis karamellisere fisken og gi en anelse røykt smak.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 3 ss ss soyasaus soyasaus

agurksalat

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 0,5 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 2 ss ss limesaft limesaft
  • 1 ts ts sesamolje sesamolje
  • 2 ts ts soyasaus soyasaus
  • 0,5 ts ts sukker sukker
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 50 °C.

  • Fjern bein fra filetene, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.

  • Legg filetene med skinnsiden ned i en smurt ildfast form. 

  • Ha revet sitronskall og soyasaus over fisken og bak i stekeovnen i 1 time.

Agurksalat

  • Skrell agurk og del i to på langs.

  • Skrap ut innmaten av agurken med en skje, del den i 5-6 cm lange biter og videre i små staver.

  • Finhakk hvitløk og koriander, og bland med limesaft, sesamolje, soyasaus, sukker og olivenolje.

  • Vend agurkstavene i marinaden rett før servering.

Server ishavsrøyen med agurksalat og brød ved siden av.