Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det gylne synet og den søte smaken av stekte mandler kler ishavsrøyen godt. Denne oppskriften egner seg godt når du får besøk. Raskt går det også.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 dl dl mandelflak mandelflak
  • olje olje

Løkkompott

  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss mangochutney mangochutney
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Fjern skinn og bein fra filetene, skyll dem i kaldt vann og tørk dem godt med tørkepapir.

  • Dryss salt over og la dem ligge i 3-4 minutter.

  • Pisk egg lett og vend filetene i egget, deretter i mandelflak.

  • Stek ishavsrøye i olje til mandelflakene er gylne og sprø, ca. 2 minutter.

Løkkompott

  • Skjær grønnsakene i strimler og surr myke i olje.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Rør inn mangochutney rett før servering.

Server stekt ishavsrøye med løkkompott og kokte poteter ved siden av.