Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ishavsrøye passer godt som forrett, og denne oppskriften viser det på både smak og utseende. Den vil imponere gjestene, og kanskje til og med kokken selv. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 1 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts sennepsfrø sennepsfrø

Appelsinsaus

  • 5 stk stk appelsin appelsin
  • 1 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 100 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • 2 ss ss purre purre
  • salt og pepper salt og pepper

Purre

  • 2 ss ss purre purre
  • 2 ss ss vann vann
  • 1 ts ts smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Ishavsrøye må fryses i minimum 24 timer før den brukes rå.

  • Fjern skinn og bein, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.

  • Skjær ishavsrøye i tynne skiver og legg dem på et fat med kanter.

  • Press saft av appelsin og riv ingefær.

  • Rør sammen saft av appelsin, ingefær, olivenolje og sennepsfrø, og fordel over ishavsrøyen.

  • La ishavsrøyen marinere i kjøleskap i minst 15 minutter.

Appelsinsaus

  • Press saft av appelsin og riv ingefær. 

  • Kok appelsinsaft og ingefær inn til væsken halveres.

  • Ta kasserollen av varmen og pisk inn smøret, litt om gangen.

  • Smak til med salt og pepper.

Purre

  • Skjær purre i tynne skiver og surr i vann og smør i et par minutter.

  • Smak til med litt salt og pepper.

Server marinert ishavsrøye med appelsinsaus rundt og purre på toppen. Ha gjerne litt dill og revet appelsinskall på toppen som pynt.