Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Du holder ishavsrøyen saftig når du ovnsbaker den, og her får den en smakfull overflate med sennep, hvitløk og basilikum. Denne oppskriften passer når du får gjester.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss matfløte matfløte
  • 5 ss ss sennep, grov sennep, grov
  • 1 stk stk egg egg
  • 3 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk

Mandelpotet- og blomkålmos

  • 2 stk stk mandelpotet mandelpotet
  • 1 stk stk blomkål blomkål
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Lune agurker

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 2 ss ss smør smør
  • vann vann
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Fjern bein fra filetene, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.

  • Finhakk hvitløk og surr i olivenolje.

  • Tilsett matfløte og sennep, og kok opp.

  • Trekk kasserollen til side og pisk inn egg.

  • Rør inn finhakket basilikum. 

  • Legg filetene med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir og smør sennepblandingen på kjøttsiden av filetene.

  • Bak midt i stekeovnen i ca. 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.

Mandelpotet- og blomkålmos

  • Skrell og kok potet.

  • Del blomkål i små buketter og stilkene i små biter, og kok dem møre i vann.

  • Mos potet og blomkål godt sammen, og rør inn matfløte til en jevn mos.

  • Smak til med salt og pepper.

Lune agurker

  • Del agurken i to på langs og ta ut kjernene med en skje.

  • Skjær agurken i staver på ca. 4 cm.

  • Surr agurkstavene lett i smør og noen dråper vann.

  • Smak til med salt og pepper.

Server ovnsbakt ishavsrøye med mandelpotet- og blomkålmos, og lune agurker ved siden av.