Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften blir rå ishavsrøye finhakket og blandet med gressløk, pepperrot, olivenolje, soyasaus og lime. Servert med enkelt tilbehør er dette en perfekt forrett.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 3 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 2 ss ss pepperrot pepperrot
  • 2 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 0,5 dl dl soyasaus soyasaus
  • 0,5 stk stk lime lime
  • salt og pepper salt og pepper

Saus

  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 ss ss pepperrot pepperrot
  • 0,75 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • blandet salat blandet salat
  • loff loff

Framgangsmåte

  • Ishavsrøye må fryses i minimum 24 timer før den brukes rå.

  • Fjern bein og skinn fra filetene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.

  • Finhakk ishavsrøyefiletene og gressløk, riv pepperrot og bland sammen.

  • Bland sammen olivenolje og soyasaus, og smak til med saften av lime.

  • Ha soyasausblandingen sammen med ishavsrøyen og bland godt sammen.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Form tartaren i en liten kopp eller med en skje, og anrett på fat.

Saus

  • Finhakk gressløk og riv pepperrot.

  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen og smak den til med salt og pepper.

Server tartar med salat og saus på fatet, og med loff ved siden av.