Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Et stykke ishavsrøye topper den hjemmelagede blomkålsuppen. Og det er uten tvil imponerende at du har røykt ishavsrøyen selv, for det gjør du i denne oppskriften.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 3 ss ss havsalt havsalt
  • teblader teblader
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Suppe

  • 250 g g blomkål blomkål
  • 1 stk stk potet potet
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 ss ss smør smør
  • 6 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 2,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 knivsodd knivsodd kajennepepper kajennepepper
  • 1 ts ts salt salt

Purre

  • 1 stk stk purre purre
  • 5 dl dl vann vann
  • 1 ss ss salt salt
  • 2 ss ss smør smør

Framgangsmåte

  • Fjern skinn og bein fra filetene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.

  • Skjær ishavsrøyefiletene i porsjonsstykker, dryss med havsalt og la ligge i 10 minutter.

  • Skyll av saltet og tørk godt tørkepapir.

  • Dekk bunnen av en stekepanne med tørre teblader og dekk med et ark aluminiumsfolie.

  • Stikk hull i aluminiumsfolien, legg på fiskestykkene og dekk med et tett lokk.

  • Sett stekepannen på en plate på sterk varme i ca. 8 minutter, så fisken får en fin røyksmak.

Suppe

  • Del blomkål i små buketter.

  • Skrell og skjær potet i terninger, og finhakk sjalottløk.

  • Surr sjalottløken i smør til løken er blank.

  • Tilsett blomkål, potet, grønnsakskraft og kremfløte, og kok opp under svak varme til blomkål og potet er møre.

  • Mos alt sammen til en jevn puré med en stavmikser, og smak til med kajennepepper og salt.

Purre

  • Skjær purre i tynne strimler og forvell i vann med salt.

  • Sil av vannet og vend purren i varmt smør.

Server suppen i dype tallerkener med fiskestykker i, toppet med purre.