Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bruschetta passer både som forrett, lunsj eller tapas. Denne sjømatvarianten av retten serveres med kamskjell og lakserogn.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 12 skiver skive baguette baguette
  • olivenolje olivenolje
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk mozzarella, fersk mozzarella, fersk
  • 6 stk stk kamskjell kamskjell
  • 2 ss ss lakserogn lakserogn
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Ha loffskivene på et stekebrett eller rist med bakepapir, drypp over olivenolje og gni dem inn med hvitløk.

  • Skjær mozzarella i tynne skiver og legg dem på loffskivene.

  • Stek i stekeovnen i ca. 2-3 minutter, til osten så vidt begynner å smelte.

  • Dryss litt salt og pepper på kamskjellene og stek dem i olje, ca. 30 sekunder på hver side.

  • Skjær kamskjellene i små terninger og fordel over loffskivene.

Server bruschetta med lakserogn på toppen, og pynt gjerne med friske urter.