Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell. Suppen kan serveres både som forrett og hovedrett.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk kamskjell kamskjell
  • 800 g g gresskar gresskar
  • 1 stk stk løk løk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 8 dl dl melk melk
  • 2 terning terning hønsebuljong hønsebuljong
  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 1 ts ts chilipasta chilipasta
  • limesaft limesaft
  • salt salt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger.

  • Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle.

  • Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong.

  • La suppen koke i ca. 10-15 minutter.

  • Rør inn halvparten av crème fraîche.

  • Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp.

  • Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser.

  • Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen.

  • Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen.

Server suppen med resten av créme fraîche og brød ved siden av.