Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det smakfulle tilbehøret i denne oppskriften løfter kamskjellene til nye høyder. Lag gjerne chilikålen en dag i forveien slik at smakene får blandet seg godt.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk kamskjell kamskjell
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper

Chilikål

  • 0,25 stk stk hodekål hodekål
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 ss ss chilisaus chilisaus
  • 0,5 ts ts salt salt

Vinaigrette

  • 1 stk stk lime lime
  • 2 ss ss honning honning
  • 2 ss ss sennep, grov sennep, grov
  • 2 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 ss ss sesamolje sesamolje

Tilbehør

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 dl dl mais mais
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Varm grillen.

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Tørk kamskjellene godt, og dryss med salt og pepper.

  • Pensle dem med rapsolje og grill i ca. 1 minutt på hver side.

Chilikål

  • Skjær hodekål i tynne strimler, og finhakk persille og koriander.

  • Bland det godt sammen med chilisaus og salt.

Vinaigrette

  • Press saften fra lime.

  • Bland limesaften med honning, sennep, soyasaus og sesamolje.

Tilbehør

  • Finhakk hvitløk og fres i smør til den er gyllen.

  • Tilsett mais og stek i ca. 6 minutter på middels varme.

  • Smak til med salt og pepper.

Server kamskjellene rett fra grillen med chilikål, stekt mais og vinaigrette dryppet over.  

Tips: Kamskjellene kan også stekes i en vanlig stekepanne eller i en grillpanne.