Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det er lite som slår pannestekte kamskjell med blomkålkrem og brunet smør. Smøret løftes til nye høyder med sjalottløk, hvitløk, persille, sitronsaft og soyasaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk kamskjell kamskjell
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper

Brunet smør

  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 3 ss ss smør smør
  • 1,5 ss ss soyasaus soyasaus

Blomkålkrem

  • 0,5 stk stk blomkål blomkål
  • 2 dl dl helmelk helmelk
  • 1 dl dl vann vann
  • 3 ss ss smør smør
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper

Framgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Tørk kamskjellene godt, og dryss over salt og pepper.

  • Varm opp en stekepanne og stek kamskjellene på middels varme i rapsolje, i ca. 2 minutter på hver side.

  • Legg kamskjellene på en tallerken, og lag brunet smør i stekepannen uten at den vaskes først.

Brunet smør

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille, og press saften av sitron.

  • Ha sjalottløk, hvitløk og smør i stekepannen, og la det frese til smøret har fått en gyllen brunfarge.

  • Ta stekepannen av varmen og rør inn soyasaus, persille og sitronsaft.

Blomkålkrem

  • Del blomkål i buketter, og kok dem møre i helmelk og vann i ca. 20 minutter.

  • Sil av vannet, tilsett smør og mos bukettene med en stavmikser eller i en blender.

  • Smak til med salt og kajennepepper.

Server nystekte kamskjell på blomkålkrem, med brunet smør over.

Tips: Pass på å ikke bruke for mye kajennepepper i blomkålkremen, da kan den fort bli for sterk.