Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften får stekte kamskjell en sprek smak av chili og hvitløk. Sesongens milde asparges er perfekt tilbehør. Dette smaker godt - og ser lekkert ut.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 12 stk stk kamskjell kamskjell
  • 12 stk stk asparges asparges
  • sukker sukker
  • salt salt

Marinade

  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • 0,5 dl dl vann vann

Saus

  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Kok opp vann med litt sukker og salt.

  • Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter.

Marinade

  • Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann.

  • La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.

  • Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.

  • Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Saus

  • Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve.

  • Tilsett matfløte og la den koke litt. 

  • Pisk smør inn rett før servering og smak til med salt og pepper.

Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av.