Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften har spennende ingredienser fra det asiatiske kjøkken og passer utmerket som forrett. En kjapp og god rett.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk kamskjell kamskjell
  • 3 stk stk vårløk vårløk
  • 2 ss ss ingefær, syltet ingefær, syltet
  • 3 ss ss peanøttolje peanøttolje
  • 3 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 2 ss ss sherry, tørr sherry, tørr
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Skjær hvert kamskjell i to like tykke skiver.

  • Skjær vårløk i tynne skiver og ingefær i strimler.

  • Varm to tredeler av peanøttoljen i en stekepanne.

  • Ha i kamskjell og stek raskt på middels varme, ca. 30 sekunder på hver side. Legg dem på et fat.

  • Varm resten av peanøttoljen, ha i vårløk og surr den i noen sekunder.

  • Tilsett sitronsaft og sherry, og kok opp.

  • Rør inn syltet ingefær, smak til med salt og pepper, og ev. litt lake fra den syltede ingefæren.

Server stekte kamskjell med vårløkwoken.