Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en annerledes bacalao med hvitløk, chili og kaldpresset olivenolje som ingredienser. Denne oppskriften er en kokkekunst i seg selv.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk med skinn, utvannet og renset klippfisk med skinn, utvannet og renset
  • 3 dl dl olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 5 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk chili, rød chili, rød
  • persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker.

  • Varm opp olivenoljen i en vidbunnet kasserolle.

  • Ha i hvitløk og la de bli lysebrune på svak varme, det tar ca. 15 minutter.

  • Ta hvitløken opp av oljen og legg på tørkepapir.

  • Skjær chili i store biter og stek i oljen i ca. 4 minutter.

  • Ta chilien opp av oljen og legg på tørkepapiret sammen med hvitløken.

  • Legg fiskestykkene i oljen med kjøttsiden ned og kok i ca. 4 minutter.

  • Snu fisken og kok i ca. 2 minutter.

  • Avkjøl oljen til 60 °C.

  • Begynn å rulle kasserollen så oljen holdes i bevegelse, og husk å holde 60 °C.

  • Etter ca. 15 minutter vil sausen begynne å tykne og ligne litt på tynn majones.

  • Sausen må ikke koke etter den har tyknet, da vil den skille seg.

  • Ha fisken på et serveringsfat med hvitløk, chili og persille over, og med sausen rundt.

Server med brød ved siden av.