Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Enten du er på hytten eller i byen, har vennelag eller familiefest: Når du lager mat til mange er denne oppskriften på bacalao en garantert suksess. Enkelt er det også!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 1 kg kg potet potet
  • 3 stk stk løk løk
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 70 g g tomatpuré tomatpuré
  • 1200 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 dl dl vann vann
  • pepper pepper
  • kajennepepper kajennepepper
  • oliven, sort oliven, sort

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Skrell potet og løk, og skjær dem i tynne skiver. 

  • Skjær paprika i strimler, og finhakk chili og hvitløk.

  • Varm olivenolje i en kasserolle og rør inn tomatpuré.

  • Tilsett hermetiske tomater, vann, hvitløk og chili. Bland godt og kok opp.

  • Legg så klippfisk, løk, potet og paprika lagvis i sausen.

  • Kok opp og la kasserollen småkoke på svak varme til potetene er møre, ca. 50 minutter. Tilsett mer vann dersom det virker tørt.

  • Rist litt på kasserollen i løpet av koketiden. Du skal ikke røre.

  • Smak til med pepper og kajennepepper om nødvendig.

Legg oliven i bacalaoen og server med brød ved siden av.