Brasiliansk bacalao

Bacalhau da Mama Rose er en brasiliansk julerett med norsk klippfisk. Denne retten passer godt å servere til søndagsgjestene eller til en fin familiemiddag.
Ingredienser
- 700 g klippfisk, utvannet og renset
- 400 g potet, liten type
- 2 stk paprika, rød
- 2 stk paprika, grønn
- 2 stk paprika, gul
- 1 stk løk
- 6 fedd hvitløk
- 100 g oliven, sort
- olivenolje
- aluminiumsfolie
Framgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær klippfisk i serveringsstykker.
Kok potet møre i usaltet vann.
Skjær paprika i strimler, løk i skiver og finhakk hvitløk.
Stek løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk, og legg i en ildfast form.
Stek klippfiskstykkene gylne i olivenolje og legg dem i formen sammen med løken.
Surr paprikastrimlene i olivenolje ca. 1 minutt.
Legg paprika og sorte oliven rundt fisken, og drypp litt olivenolje over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.
Skrell og skjær potet i skiver, og stek dem gylne i stekepannen med litt olivenolje.
Server klippfisken med stekte poteter.