Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bacalhau da Mama Rose er en brasiliansk julerett med norsk klippfisk. Denne retten passer godt å servere til søndagsgjestene eller til en fin familiemiddag.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 400 g g potet, liten type potet, liten type
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 2 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 2 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 1 stk stk løk løk
  • 6 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 100 g g oliven, sort oliven, sort
  • olivenolje olivenolje
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Kok potet møre i usaltet vann.

  • Skjær paprika i strimler, løk i skiver og finhakk hvitløk.

  • Stek løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk, og legg i en ildfast form.

  • Stek klippfiskstykkene gylne i olivenolje og legg dem i formen sammen med løken.

  • Surr paprikastrimlene i olivenolje ca. 1 minutt.

  • Legg paprika og sorte oliven rundt fisken, og drypp litt olivenolje over.

  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.

  • Skrell og skjær potet i skiver, og stek dem gylne i stekepannen med litt olivenolje.

Server klippfisken med stekte poteter.